Вкиснато прясно мляко, произведено в Полша, са получили учениците от основно

...
Вкиснато прясно мляко, произведено в Полша, са получили учениците от основно
Коментари Харесай

Платено с европари: Прокиснало мляко от Полша за учениците в Перущица

Вкиснато прясно мляко, създадено в Полша, са получили учениците от главно учебно заведение в гр. Перущица, научи OFFNews.
 Мухлясал кашкавал за децата в няколко градини и учебни заведения  Има ли корист с европари при доставките на мляко за учебни заведения и градини?
Продуктът е доставен от компанията " Млечни артикули Тракия " на " БМК Холдинг " по скица " Училищно мляко ", която е съфинансирана от Европейски Съюз.



От етиката излиза наяве, че млякото е създадено в Полша за сдружението " Млечна индустрия Хасково " ЕООД. Справка в Търговския указател сочи, че едноличен притежател на компанията е " БМК Холдинг ".

В наредбата, която регламентира схемите " Училищно мляко " и " Училищен плод ", категорично е написано, че когато доставчикът е производител, " той доставя единствено артикули, които са създадени от него ".

Това не е единственото нарушаване в тази ситуация. На опаковката на прясното мляко е посочено, че маслеността му е 3,2%. Изискването обаче е тя да бъде 2%.

" Даже беше и прокиснало млякото. Тази компания работи за първа година с нас ", разясниха от ОУ " Петър Бонев " в гр. Перущица.

Пред OFFNews притежателят на " Млечни артикули Тракия "  Владислав Михайлов отхвърли да е снабдявал с полско прясно мляко учениците в област Пловдив. Той помоли да изчакаме 10 минути за спомагателен коментар, след което обаче спря да си подвига телефона.

Преди седмица OFFNews заяви, че най-малко 10 образователни заведения в Сливен и Ямбол са получили плесенясал, преетикетиран кашкавал по Схема " Училищно мляко ". Развалените артикули тогава също бяха доставени от хасковската компания " Млечни артикули Тракия ". По мотив публикациите Районна прокуратура Сливен разпореди инспекция от РЗИ и БАБХ на случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР